Westcott Apollo Strip & Grid


De afgelopen jaren heb ik heel wat plaatjes geschoten met slechts één kleine (hot shoe) flitser op een standaard. Als modifiers gebruikte ik in het begin voornamelijk doorschiet paraplu's, of reflectie paraplu's. Al snel wilde ik meer controle over het licht en experimenteerde ik met de Rogue Flashbender én de soft boxen van Westcott, namelijk de Apollo Orb en de Apollo Strip, beiden met grid. Zo kon ik het licht beter sturen en het richting meegeven.

Sinds de aanschaf van een set studioflitsers (Elinchrom BRX 500's), zijn de Apollo's een beetje in onbruik geraakt en lagen ze 'op de plank' te wachten op een tweede leven. Dát hebben ze inmiddels gekregen. Doordat de flitskop van de Elinchrom Quadra ELB 400 voorzien is van een parapluhouder, ben ik opnieuw met de Orb en en de Strip aan het werk gegaan. Hoewel ik meestal met de Maxi Lite Reflector en de Rotalux spullen op pad ben, is het soms juist ideaal om terug te grijpen op de snelle inzetbaarheid en draagbaarheid van de Apollo soft boxen.


Dit is een voorbeeld van een recente foto met de Apollo Strip, voorzien van een grid:

Comment

Klik hierboven om deze blog te liken en te delen, of laat hieronder je reactie achter.